"Ya Tuhanku ampunilah aku, rahmatilah aku,
perbaikilah aku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, pimpinlah aku, afiatkanlah aku dan maafkanlah aku."

IKLAN Hubungi: gigitankerengga@gmail.com


IKLAN TEKS

IKLAN TEKS Cuma RM10 Sahaja Hubungi: gigitankerengga@gmail.com

Najib akan 'serang' Zahid - Kadir Jasin

Najib akan 'serang' Zahid, tanya Kadir Jasin

Seorang wartawan veteran menekankan kemungkinan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak akan menghalakan senapangnya ke atas timbalannya, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi selepas ini.

Datuk A Kadir Jasin menyatakan bagaimana populariti timbalan perdana menteri itu yang merupakan pengarah operasi BN semasa pilihan raya kecil Sungai Besar dan Kuala Kangsar telah mengatasi bosnya.

"Kain rentang dan siaran media sosial tertera nama dan gambar Zahid mengatasi Najib. Nampaknya ada pantang larang dalam memaparkan gambar Najib di kedua-dua tempat.

"Sekarang pilihan raya kecil telah selesai dan BN menang, Najib boleh menjalankan dengan tugas beliau seterusnya - rombakan kabinet," kata bekas ketua pengarang Kumpulan New Straits Times itu dalam blognya.

Jangkaan itu sejajar dengan dakwaan penulis blog pro-Najib yang membuat spekulasi Tun Dr Mahathir Mohamad mahu menggantikan Tan Sri Muhyiddin Yassin dengan Zahid dalam perang proksi terhadap Perdana Menteri.

"Naratif Mahathir-Zahid tidak boleh muncul dalam masa terdekat selepas beliau mengetuai BN mencapai kemenangan dalam pilihan raya kecil jika ia tidak dirancang oleh rangkaian dalaman Najib yang mengendalikan blogger dan pengarang media arus perdana," jelas beliau.

Cakap-cakap mengenai kerjasama itu, dakwa Kadir, akan memberikan justifikasi kepada Najib untuk bertindak ke atas timbalannya.

"Sejak pemecatan Muhyiddin sebagai timbalan perdana menteri pada bulan Julai tahun lepas, Zahid muncul sebagai pemimpin Umno paling kuat dan paling popular dengan potensi untuk mencabar dan menggantikan Najib pada masa akan datang.

"Ada yang mengatakan dia adalah benar-benar lebih popular daripada Najib. Ini tidak terlepas daripada perhatian rangkaian dalaman Najib yang tidak memihak kepada Zahid," katanya.

Pilihan mereka, menurut Kadir, adalah sepupu Najib yakni Menteri Pertahanan, Datuk Seri Hishammuddin Hussein yang dipercayai lemah dan lebih mudah untuk dimanipulasi.
-malaysiakini

Tiada ulasan: