"Ya Tuhanku ampunilah aku, rahmatilah aku,
perbaikilah aku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, pimpinlah aku, afiatkanlah aku dan maafkanlah aku."

IKLAN Hubungi: gigitankerengga@gmail.com


IKLAN TEKS

IKLAN TEKS Cuma RM10 Sahaja Hubungi: gigitankerengga@gmail.com

PRK Kuala Kangsar: Bekas Saintis Mungkin Calon Pakatan Harapan

IPOH: Seorang bekas saintis nuklear dijangka akan dinamakan sebagai calon Pakatan Harapan bagi Pilihan Raya Kecil (PRK) Kuala Kangsar.

Menurut sumber, ahli Parti Amanah Negara (Amanah) Profesor Dr Ahmad Ramli Termizi, yang sebelum ini merupakan profesor fizik di Universiti Teknologi Malaysia (UTM) dan ahli Persatuan Sains Nuklear, akan diumumkan sebagai calon, malam Khamis.

Dr Ahmad Termizi, yang dilahirkan di Kuala Kangsar, kini merupakan perunding keselamatan radiologi dan kesihatan dan ahli Jawatankuasa Persatuan Perubatan Fizik.

Beliau akan bersaing dengan Ketua Muslimat PAS Perak Dr Najihatussalehah Ahmad dan Datin Mastura Mohd Yazid yang mewakili Barisan Nasional (BN).

Kerusi Parlimen itu kosong berikutan kematian Datuk Wan Mohammad Khair-il Anuar Wan Ahmad dalam nahas helikopter di Sarawak awal bulan lepas.

PRK Kuala Kangsar juga mungkin menyaksikan saingan empat penjuru dengan Penolong Setiausaha Pemuda Umno Cawangan Pusat Bandar Taman Cempaka Syed Rosli Harman Jamalullail menyatakan niat untuk bertanding sebagai calon bebas.

Penamaan calon ditetapkan pada Ahad, manakala pengundian akan diadakan pada 18 Jun.
-mstar

Tiada ulasan: