"Ya Tuhanku ampunilah aku, rahmatilah aku,
perbaikilah aku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, pimpinlah aku, afiatkanlah aku dan maafkanlah aku."

IKLAN Hubungi: gigitankerengga@gmail.com


IKLAN TEKS

IKLAN TEKS Cuma RM10 Sahaja Hubungi: gigitankerengga@gmail.com

Akhirnya bau busuk tembelang pemimpin PAS tidak dapat lagi ditutup

Dato Haji Husam Musa

YDP RANTAU PANJANG SAMAN SYARIKAT PAS ? Pagi ini saya di Mahkamah Tinggi KB - untuk menyambung keterangan sebagai saksi dalam kes saman oleh kontraktor Lebuh Raya Rakyat KB-KK ke atas anak syarikat Kerajaan Kelantan.

Kerana memberi keterangan di mahkamah ini sebelum ini, saya dituduh memberikan keterangan secara bias, berniat serong dan mensabotaj Kerajaan Negeri - sampai membawa kepada pemecatan saya.


'Mahkamah' parti telah mencampuri Mahkmah keadilan?


Saya bercadang memaklumkan perkara ini kepada YA Hakim.


YA Hakim, atas sesuatu urusan, menangguhkan pendengaran kepada jam 3 petang ini.


Sementara kes ini didengar pagi ini, Mahkamah yang sama mendengar dua kes yang tidak kurang menarik.


Satu, kes YDP Pas Rantau Panjang, Abe Tah memfailkan injunksi ke atas syarikat Galeri Tani yang memilik sekeping tanah di Rantau Panjang.


Seingat saya, antara pemilik Galeri Tani ialah Dato Abdul Halim A Rahman, bekas TMB Kelantan dan Dato Mustafa Ali, bekas SUA Pas.


Saya tidak berapa arif bagaimana dua orang kuat Pas itu boleh memiliki tanah baki dari apa yang telah dijual yang keluasannya masih ratusan ekar.


Katanya, tanah itu milik peribadi dan bukan milik Pas.


Bagaimana orang Terengganu boleh mendapatkan tanah di Kelantan?


Dari mana mereka mendapat wang membeli tanah seluas itu?


Bagaimana sebahagian tanah menjadi milik parti dan sebahagian lagi tanah di tempat yang sama menjadi milik individu yang ada kaitan dengan parti?


Kalau Mokhtar Senik memeningkan diri dengan pejabat Adun Salor yang sememang dari asal lagi milik persendirian bekas Adun Semangat 46, mungkin elok ditanya kedudukan Galeri Tani yang nilainya lebih mahal.


Adakah Pas akan memecat Abe Tah kerana mendakwa orang kuat Pas?


Kedua, kes KPK menyaman kontraktornya sejumlah RM 3 juta. Kontraktor berkenaan menyaman balas KPK atas dakwaan gagal membayar kerja-kerja kontrak berjumlah RM 12 juta.


YA Hakim mengarahkan mediasi dibuat atas tawaran pihak kontraktor untuk menyelesaikan secara rundingan dengan membayar RM 5 juta kepada mereka.
Kes akan didengar pada tarikh yang lain sementara mediasi berjalan.


Andai tuntutan menyebelahi kontraktor, sekali lagi dana Kompleks Perkayuan Kelantan menjadi kempis atas isu-isu pentadbiran yang kurang cermat.
Sekian dulu.


Husam Musa
Mahkamah Tinggi KB
13 Julai 2016/8 Syawal 1437.

------------------

Walaunta hisap sirap merah sesumpit 3 peleting....Berkorban berbagai peringkat.....Fastaqim...Istiqamah.....Bertambang bas habis sekeleng...

Kelik dumah nengung...Hitung janji ke Syurga...serak tekak...Deman..anak gi sekolah ....kelik cicoh sekut tawar dengan teh o kes ayah deman berdemo tak bekerja dah banyak hari......

Hok atas...Bercopong lebih kurang...Kafirkan sana-sini....Keluar Islam kalau keluar parti....Istihar Derma...Bilang jumlah..dapat sampul ..Beralih ke ceramah lain pula.

Cukup masa, dakwa sebagai orang kuat parti.....Dapat balak...Tanah....Bui sikit picisan kononnya derma ..Dapat lagi tanah.......

WALAUNTA KEKAL NELAH PARUT DIDADA GANTUNG BENDERA ATAS PUNCAK NYIUR..YANG ATAS BERKEPUK DIPETI KESELAMATAN BANK DENGAN GERAN TANAH!

ITULAH PUTARAN DRAMA SABAN TAHUN...

fb Johari Nyamuk Mengigit‎

Tiada ulasan: