"Ya Tuhanku ampunilah aku, rahmatilah aku,
perbaikilah aku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, pimpinlah aku, afiatkanlah aku dan maafkanlah aku."

Kampung Melayu Baru di Australia dan Canada 2011-2012

abu_thalhah
Para penyelidik sains sosial dan geografi menjangkakan satu pola imigrasi secara besar2an akan berlaku menjelang 2011-2012 di kalangan orang-orang melayu.

Melayu ini di jangkakan migrasi dari Malaysia ke Australia, Switzerland,  UK dan Canada. Ini adalah kerana pelaburan awal orang golongan melayu ini di negara2 tersebut di lakukan lebih awal semenjak tahun 1980 di awal pemerintahan Dr. M ketika itu.

Adapun SEBAB MIGRASI ini berlaku adalah KERANA TEKANAN JIWA DAN PERASAAN BERSALAH DAN TAKUT YANG BERSARANG DI JIWA golongan Melayu ini.
Walaupun rata-rata golongan MELAYU ini di nisabkan sebagai golongan ELIT mahupun GOLONGAN BANGSAWAN, mereka tidak dapat menahan sedikit pun tekanan rakyat kepada mereka ketika itu.
Ketika itu mereka di katakan telah hilang kuasa akibat KEKALAHAN YANG DI JANGKA KAN DALAM PRU-13.
ADAPUN PUNCA UTAMA KEKALAHAN MEREKA ITU ADALAH KERANA MELUATNYA RAKYAT PADA GOLONGAN MEREKA TERUTAMA :
1. KETIKA RAKYAT SUSAH MEREKA MASIH NAK BINA BANGUNAN 100 TINGKAT KONONNYA ITU ADALAH 100% DI BANGGUNKAN OLEH ORANG MELAYU UNTUK MELAYU
2. KAPALA GOLONGAN INI DAYUS BIN PENGECUT. TAKUT BINI DAN KENA CUCUK HIDUNG MACAM LEMBU, BINI DIA BUAT. IKUT JE APA BINI DIA SURUH. NAUZUBILLAH
3. BINI KAPALA GOLONGAN INI DAH JADI MACAM KISAH2 DONGENG "MOTHER SNOW WHITE" GILA KUASA BUKAN2
3. GOLONGAN INI DI AZAB ALLAH SEDIKIT DEMI SEDIKIT SEHINGGA TAK TAHAN DUDUK NEGARA SENDIRI DAN KELUAR MACAM DI HALAU
ADA JUGA PANDANGAN YANG BERPENDAPAT, ADALAH LEBIH BAIK JANGAN MENGHALANG PEMBINAAN MENARA SERATUS TINGKAT, SEBAB MENARA ITU AKAN JADI TUGU PERINGATAN TERKUBURNYA GOLONGAN INI DI MALAYSIA, juga di kenali sbg United Malay National Organization.
PEMBINAAN TUGU 100 TINGKAT INI JUGA AKAN JADI PEMANGKIN KEPADA MELUATNYA RAKYAT MARHEAN PADA MEREKA SEPERTI YANG AKAN DAN TELAH DI JANGKAKAN.
SELAMAT DATANG CANBERRA WAHAI AHLI2 PERSIDANGAN UMNO!
-tko-

Tiada ulasan: