"Ya Tuhanku ampunilah aku, rahmatilah aku,
perbaikilah aku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, pimpinlah aku, afiatkanlah aku dan maafkanlah aku."

Lelaki perkosa dua lelaki didakwa

Agensi

LUIZ Da Silva Neto. FOTO Thames Valley Police

LUIZ Da Silva Neto. FOTO Thames Valley Police

London: Seorang lelaki didakwa di mahkamah apabila memperkosa dua lelaki dan memberikan mereka dengan dadah afrodisiak bertujuan melemahkan mangsa.

Luiz Da Silva Neto, 35, memperkosa seorang lelaki dan melakukan serangan seksual terhadap mangsa lain di sebuah kotej di Middle Barton, Oxfordshire, selepas mereka bertemu di kelab malam Raffles di tengah London.

Metro UK melaporkan kedua-dua mangsa bangun dalam keadaan berbogel dan tidak menyedari apa yang berlaku ketika serangan berasingan pada November dan Disember tahun lalu.

Da Silva Neto menyasarkan lelaki heteroseksual kerana dia percaya mereka tidak akan melaporkan kejadian kepada pihak berkuasa, kata polis.

Lelaki itu didakwa mencampurkan minuman mangsa dengan bahan yang tidak diketahui berkemungkinan dadah GHB atau GBL yang mempunyai kesan khayal atau boleh menyebabkan halusinasi.

Mangsa pertama memberitahu, dia tertidur dengan berpakaian lengkap, tetapi apabila tersedar dia mendapati dirinya berbogel dan merasakan dirinya seolah-olah lumpuh.

Keesokan harinya dia melihat picagari kosong dan menjadi semakin yakin bahawa dia sudah diberi dadah.

"Ini pengalaman terburuk yang pernah saya alami. Saya heteroseksual, saya Katolik, dan ia adalah sesuatu yang perlu saya terima," katanya.

Mangsa terbabit melabelkan Da Silva Neto sebagai individu 'berbahaya kepada masyarakat' dan perlu dimasukkan di dalam penjara.

Da Silva Neto mendakwa semua hubungan seksual dengan lelaki itu adalah atas sukarela dan menafikan memberi mangsa dengan dadah.

Juri di Mahkamah Oxford Crown mendapati dia bersalah merogol, dua pertuduhan mencampur bahan dengan niat dan dua pertuduhan menyebabkan seseorang melakukan aktiviti seksual tanpa kebenaran.

Mahkamah akan menjatuhkan hukuman terhadap lelaki itu, Khamis depan.

-hmetro 

Tiada ulasan: