"Ya Tuhanku ampunilah aku, rahmatilah aku,
perbaikilah aku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, pimpinlah aku, afiatkanlah aku dan maafkanlah aku."

Kenyataan Rasmi Tentera Briged Al-Qassam

Kenyataan Rasmi Tentera Briged Al-Qassam “Diizinkan berperang bagi orang-orang (Islam) yang diperangi (oleh golongan penceroboh), kerana sesungguhnya mereka telah dianiaya; dan sesungguhnya Allah Amat Berkuasa untuk menolong mereka (mencapai kemenangan).” (Surah Al-Hajj: ayat 39) Meletupkan rumah-rumah orang awam dianggap suatu tindakan melampaui batas. Sekiranya tindakan ‘politik’ ini tidak dihentikan, kami akan membalas dengan meluaskan kawasan sasaran serangan yang tidak dijangka oleh musuh. Inilah dia musuh, Zionis yang penakut, yang mengisytiharkan peperangan baru terhadap Semenanjung Gaza yang kekal bertahan. Mereka seolah-olah tidak memahami Bahasa Briged Al-Qassam melalui roket-roketnya yang meratakan beberapa sasaran Al-Qassam di dalam entity Zionis, petang semalam. Penjajah telah memulakan peperangan ini dengan menyerang rumah-rumah awam yang tidak membahayakan secara kejam dan pengecut, menggunakan serangan udara melakukan jenayah menyerang rumah penduduk. Dan sesusungguhnya kami di Briged As-Syahid Izzuddin Al-Qassam, dalam menghadapi pencerobohan berbahaya Zionis kali ini menegaskan perkara-perkara berikut: Pertama: pengumuman operasi ketenteraan Israel ke atas Gaza tidak menakutkan. Kami akan melancarkan serangan balas terhadap permusuhan ini dengan serangan yang mengegarkan. Kami akan pastikan pihak musuh menyesal di atas keputusan tergesa-gesa mereka. Kedua: Kami memberi amaran kepada musuh, tindakan mensasarkan rumah-rumah awam yang tidak memberi ancaman dengan cara ini adalah dianggap telah melampaui sempadan semua garis merah. Jika musuh tidak menghentikan tindakan politik mereka mengebom rumah-rumah itudengan serta-merta, kami akan mebalas dengan meluaskan kawasan sasaran serangan kami, dan kami akan menghadapi politik ini dengan cara yang tidak disangka oleh musuh, dan pimpinan musuh harus bertanggungjawab ke atas akibat jenayah politik yang tidak bertamadun ini . Amaran telah diberikan. Sesungguhnya bagi kami ia adalah jihad di antara dua keputusan, sama ada kemenangan atau mati syahid, Briged Asy-Syahid Izzuddin al-Qassam Selasa, 10 Ramadan 1435 AH Bersamaan dengan 8 Julai 2014
“Diizinkan berperang bagi orang-orang (Islam) yang diperangi (oleh golongan penceroboh), kerana sesungguhnya mereka telah dianiaya; dan sesungguhnya Allah Amat Berkuasa untuk menolong mereka (mencapai kemenangan).” (Surah Al-Hajj: ayat 39)

Meletupkan rumah-rumah orang awam dianggap suatu tindakan melampaui batas. Sekiranya tindakan ‘politik’ ini tidak dihentikan, kami akan membalas dengan meluaskan kawasan sasaran serangan yang tidak dijangka oleh musuh.

Inilah dia musuh, Zionis yang penakut, yang mengisytiharkan peperangan baru terhadap Semenanjung Gaza yang kekal bertahan. Mereka seolah-olah tidak memahami Bahasa Briged Al-Qassam melalui roket-roketnya yang meratakan beberapa sasaran Al-Qassam di dalam entity Zionis, petang semalam.
Penjajah telah memulakan peperangan ini dengan menyerang rumah-rumah awam yang tidak membahayakan secara kejam dan pengecut, menggunakan serangan udara melakukan jenayah menyerang rumah penduduk.

Dan sesusungguhnya kami di Briged As-Syahid Izzuddin Al-Qassam, dalam menghadapi pencerobohan berbahaya Zionis kali ini menegaskan perkara-perkara berikut:

Pertama: pengumuman operasi ketenteraan Israel ke atas Gaza tidak menakutkan. Kami akan melancarkan serangan balas terhadap permusuhan ini dengan serangan yang mengegarkan. Kami akan pastikan pihak musuh menyesal di atas keputusan tergesa-gesa mereka.

Kedua: Kami memberi amaran kepada musuh, tindakan mensasarkan rumah-rumah awam yang tidak memberi ancaman dengan cara ini adalah dianggap telah melampaui sempadan semua garis merah. Jika musuh tidak menghentikan tindakan politik mereka mengebom rumah-rumah itudengan serta-merta, kami akan mebalas dengan meluaskan kawasan sasaran serangan kami, dan kami akan menghadapi politik ini dengan cara yang tidak disangka oleh musuh, dan pimpinan musuh harus bertanggungjawab ke atas akibat jenayah politik yang tidak bertamadun ini .

Amaran telah diberikan.

Sesungguhnya bagi kami ia adalah jihad di antara dua keputusan, sama ada kemenangan atau mati syahid,

Briged Asy-Syahid Izzuddin al-Qassam

Selasa, 10 Ramadan 1435 AH
Bersamaan dengan 8 Julai 2014

Tiada ulasan: