"Ya Tuhanku ampunilah aku, rahmatilah aku,
perbaikilah aku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, pimpinlah aku, afiatkanlah aku dan maafkanlah aku."

Polis selamatkan mangsa rogol yang dikurung di sebuah bilik bangunan pejabat DAP?

MELAKA: Polis hari ini menyelamatkan seorang wanita mangsa rogol yang ditinggalkan di premis berkunci di Taman Seri Krubong di sini.

Ketua Polis Daerah Melaka Tengah, Asisten Komisioner Salehhudin Abd Rahman berkata, mangsa berusia 22 tahun ditemui di sebuah bilik bangunan pejabat lama DAP cawangan Krubong itu kira-kira 2.30 petang hasil maklumat orang awam.

Beliau berkata, mangsa berasal dari Perak mendakwa dibawa ke premis itu oleh dua lelaki yang baru dikenali sebulan lepas dari rumah sewanya di Rembia, Alor Gajah dengan menaiki kereta sebelum dirogol tiga lelaki lain kira-kira 10 malam tadi.

"Siasatan awal mendapati ketika dalam perjalanan ke premis tersebut, mangsa diberitahu akan dilacurkan namun dia tidak mahu tetapi sebaik tiba, wanita itu telah dirogol tiga lelaki lain," katanya kepada pemberita ketika ditemui di lokasi kejadian.

Katanya mangsa yang pernah berkahwin itu kemudian ditinggalkan di premis berkenaan.

Salehhudin berkata, mangsa meminta pertolongan orang ramai kira-kira 2 petang tadi setelah dia tidak dapat melarikan diri berikutan pintu pagar premis itu berkunci.

Beliau berkata, mangsa yang berada dalam keadaan trauma dihantar ke Hospital Besar Melaka untuk rawatan.

Katanya polis kini giat memburu kelima-lima lelaki terbabit yang berusia lingkungan 30-an bagi membantu siasatan.

Tinjauan Bernama di lokasi kejadian mendapati papan tanda pejabat DAP cawangan Krubong masih berada di bahagian pintu pagar utama premis itu.

Timbalan Pengerusi DAP Melaka Lim Jak Wong ketika dihubungi berkata cawangan itu telah dibubarkan dan pejabatnya ditutup sejak beberapa tahun lepas.

"Pejabat tersebut tidak digunakan lagi tetapi papan tandanya belum diturunkan," katanya. 
-Bernama-

Tiada ulasan: