"Ya Tuhanku ampunilah aku, rahmatilah aku,
perbaikilah aku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, pimpinlah aku, afiatkanlah aku dan maafkanlah aku."

Umno oh Umno!

Roslan SMS

Berikut adalah berita yang dipetik dari laman web umno online di
http://umno-online.com/?p=13074 :

Wakil rakyat bebas antara penceramah yang diundang oleh UMNO Selangor bagi memjelaskan perkembangan terkini senario politik tanah air.

Ketua Penerangan UMNO Selangor, Abd Shukor Idrus berkata, kehadiran wakil rakyat terbabit dapat memberi penerangan jelas kepada rakyat berhubung apa yang berlaku terutama membabitkan isu politik di Selangor.

“Hanya mereka sahaja yang tahu apa yang berlaku, mereka ini pernah berada dalam parti terbabit seperti Ahli Parlimen Bayan Baru, Datuk Seri Zahrain dan Ahli Parlimen Bandar Baru Kulim, Zulkifli Nordin.

“Melalui program ini, kita dapat memberi penjelasan terutama membabitkan pembohongan yang dilakukan oleh pemimpin pakatan pembangkang Selangor supaya rakyat tidak terus ditiipu dengan permainan mereka,” katanya

Atas keghairahan kononnya mahu menakluk negeri Selangor, Umno Selangor dikatakan akan menganjurkan program jelajah seluruh negeri Selangor bagi mendedahkan “pembohongan” kerajaan Pakatan Rakyat Selangor. Sebagaimana laporan di atas (yang dikeluarkan oleh sumber Umno sendiri) akan diseretlah dua orang ahli parlimen yang telah melompat keluar PKR iaitu Zahrain dan Zul Nordin untuk menjadi bintang utama pentas jelaja Umno itu.

Kita menunggu-nunggu juga penganjuran majlis seumpama itu. Saya yakin rakyat Selangor akan makin menebal bencinya pada Umno, kiranya dua orang yang disebutkan itu muncul di pentas Umno. Jangankan orang Melayu, tiada bangsa dalam negara ini rasa saya yang mahu meraikan apalagi menghormati seorang pemimpin yang sanggup menggadaikan amanah yang diberikan oleh rakyat kepadanya.

Tiba-tiba dalam Utusan hari ini kedua-dua ahli parlimen itu menafikan akan sertai program Umno Selangor itu. Menurut laporan, mereka berkata mereka memilih untuk menjadi ahli parlimen Bebas oleh itu mereka akan terus bergerak secara “neutral” tanpa berpihak ke mana-mana.

Tidakkah memalukan jika demikian. Bagaimana Ketua Penerangan Umno Selangor boleh mengumumkan nama-nama mereka sedangkan tuan punya badan sendiri tidak sudi. Mahu menguruskan program pun Umno Selangor bercelaru, bagaimana mahu menawan hati rakyat untuk kembali menyokong mereka?!

Hidung tak mancung pipi tersorong-sorong, yang laporakan Umno online yang nafikan Utusan Malaysia, dua-dua Umno belaka…….. panjanglah umur PR Selangor nampaknya.

Tiada ulasan: