"Ya Tuhanku ampunilah aku, rahmatilah aku,
perbaikilah aku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, pimpinlah aku, afiatkanlah aku dan maafkanlah aku."

Ronaldo merajuk?

Agensi

RONALDO dilihat meninggalkan padang dan memasuki terowong. FOTO Agensi

RONALDO dilihat meninggalkan padang dan memasuki terowong. FOTO Agensi

London: Cristiano Ronaldo terus menuju ke terowong selepas Manchester United melakar keputusan seri 1-1 dengan Chelsea di Stamford Bridge, awal pagi tadi.

Ronaldo hanya bermula di bangku simpanan buat kali kedua musim ini sebelum dimasukkan minit ke-64 oleh pengurus sementara United, Michael Carrick.

Kali pertama adalah ketika bertemu Everton, Oktober lalu yang turut berakhir dengan keputusan 1-1.

Seperti ketika di Old Trafford bulan lalu, pemenang anugerah Ballon d'Or sebanyak lima kali itu tiada 'mood' untuk berjabat tangan atau bertepuk tangan bersama peminat sebaliknya segera beredar dari padang.

Beberapa wartawan yang berada di Stamford Bridge sempat menyaksikan bemain berstatus bintang itu terus menuju ke terowong sebaik wisel penamat ditiup yang menyaksikan Red Devils meraih satu mata.

Carrick yang menggalas tugas ditinggalkan bekas pengurus United, Ole Gunnar Solskjaer berkata, beliau mengambil keputusan merehatkan Ronaldo untuk 'mengubah sedikit keadaan'.

Dia mengakui melalui perbincangan yang baik dengan bekas rakan sepasukannya itu sebelum bermulanya perlawanan.

Carrick memberitahu Sky Sports sebelum perlawanan: "Beberapa pertukaran dilakukan untuk melakukan sedikit perubahan.

"Cristiano mungkin nama paling menonjol tetapi ia hanyalah perancangan permainan. Saya sempat bercakap dengan Cristiano dan akhirnya kami ambil keputusan seperti hari ini."

Tiada ulasan: