"Ya Tuhanku ampunilah aku, rahmatilah aku,
perbaikilah aku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, pimpinlah aku, afiatkanlah aku dan maafkanlah aku."

Pemuda amal seks bebas pengsan tahu dijangkiti HIV

NABIL AIMAN NOR AZWAN

PETALING JAYA – Kisah seorang lelaki yang mengalami masalah kemaluan mengeluarkan nanah apabila membuang air kecil tular di platform TikTok baru-baru ini.

Menerusi akaun TikTok bernama @ams_brand, seorang penolong pegawai perubatan dikenali sebagai Mohd. Izham memberitahu, pesakit berkenaan turut mengadu bahawa alat kelaminnya berasa sakit setiap kali membuang air kecil.

“Selepas mengetahui perkara tersebut saya berasa tidak sedap hati dan terus membuat pemeriksaan dan ujian darah,” katanya dalam video berdurasi 2 minit 45 saat itu.

Beliau berkata, setelah hampir dua minggu menunggu keputusan ujian darah didapati pesakit tersebut telah positif HIV akibat melakukan seks bebas dengan ramai wanita.

“Selepas dua minggu keputusan darah tersebut ialah HIV positif, bila saya beritahu dia tiba-tiba pesakit jatuh dan pitam.

“Pesakit bercerita kepada saya datang perasaan yang amat takut dan dia juga mengakui ada melakukan perkara terkutuk bersama pasangan dan individu-individu lain,” jelasnya.

Beliau turut memberi peringatan kepada orang ramai supaya tidak terus melakukan maksiat kerana jikalau Allah S.W.T ingin memberi penyakit bila-bila masa sahaja akan dapat.

Perkongsian video tersebut mendapat lebih 1 juta tontonan dengan rata-rata pengguna media sosial menyifatkan peristiwa itu sewajarnya menjadi iktibar agar orang tidak terjebak dalam kegiatan maksiat termasuk aktiviti seks rambang.

“Kifarah itu benar. Allah S.W.T sentiasa memerhatikan kita,” ujar @Lembu Susu.

“Allahuakbar harap video ini membuka mata orang ramai tentang bahayanya zina,” komen @Cajelii24.

“Satu sahaja hendak beritahu, HIV bukan pengakhir kehidupan. Tidak semua pesakit HIV dapat penyakit itu berpunca daripada kesalahan sendiri. Berdasarkan kisah kawan saya,” ulas @nashzuwan. – K! ONLINE

Tiada ulasan: