"Ya Tuhanku ampunilah aku, rahmatilah aku,
perbaikilah aku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, pimpinlah aku, afiatkanlah aku dan maafkanlah aku."

Gambar pemimpin PAS bermewah terhangat

Harakahdaily
KUALA LUMPUR, 15 April: Gambar perbandingan antara cara bekas Menteri Besar Perak, Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin dan isterinya dengan Menteri Besar sekarang, Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir dan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak dan isterinya ketika melawat rakyat menjadi artikel terhangat Facebook dan Twitter Harakahdaily bagi minggu ke 15.

Perbandingan itu dibuat oleh naimnikmat.blogspot.com untuk membolehkan para pembaca Harakahdaily berfikir sejenak siapa yang perlu berpura-pura ketika melawat rakyat biasa kerana tidak biasa dengan kehidupan rakyat biasa.

Pada tangga kedua juga ialah tulisan blog karatijau.blogspot.com yang menyuruh pembaca meneka siapa anak mufti Umno dalam menyertai ceramah PAS di satu ceramah di Perak.

Pendedahan menggemparkan oleh bapa kepada Altantuya Shariibuu, Setev Shariibuu bahawa anak gadisnya pernah menunjukkan sekeping gambar bersama beliau, Datuk Seri Najib Razak dan Abdul Razak Baginda sebelum pergi ke Kuala Lumpur menjelang pembunuhannya menduduki tangga ketiga.

Di tangga keempat pula ialah sebuah ulasan mengenai kehidupan mewah Mohamad Nedim, anak kepada menteri dalam jabatan perdana menteri Datuk Seri Nazri Aziz.

Berita mengenai kerisauan Presiden PAS, Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang terhadap cara isteri perdana menteri Datin Seri Rosmah Mansor memakai bag berjenama mahal pula menduduki tangga ke 5.

"Kita tidaklah perlu serang peribadi dia kerana orang ramai pun tak suka.

"Tetapi gila suka pakai bag mahal ini kita bimbang sikit, kerana bimbang wang negara digunakan," kata Abdul Hadi ketika ditemuramah Harakahdaily minggu lalu.

Berikut ialah 10 artikel terhangat Facebook dan Twitter Harakahdaily bagi minggu, 8 hingga 14 April, 2012.

Tiada ulasan: