"Ya Tuhanku ampunilah aku, rahmatilah aku,
perbaikilah aku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, pimpinlah aku, afiatkanlah aku dan maafkanlah aku."

GEMPAR: Musa Hassan akui penglibatan ejen Israel? Beri amaran pada Najib?

dewa
Sebelum ini, ketua pembangkang, Anwar mendakwa ejen Israel memasuki
PDRM melalui syarikat Asiasoft yang diberi kontrak hampir RM1 bilion didaftar di Singapura dikuasai induknya di Israel. Ketua Polis Negara, Musa yang enggan mengulas terperinci mengenainya berkata, siasatan terhadap syarikat yang mengendalikan sistem itu sudah lama dijalankandan syarikat berkenaan tidak lagi dibenarkan memasuki PDRM! Ini bermakna bahawa secara tidak langsung, dakwaan Anwar diakui? Adakah amaran Musa agar politikus tidak mempermainkan isu keselmatan negara turut ditujukan pada Najib yang kini dikaitkan dengan APCO?

USAH PERMAINKAN ISU KESELAMATAN NEGARA

Bharian, KUALA LUMPUR: Ketua Polis Negara, Tan Sri Musa Hassan mengingatkan semua ahli politik tidak menjadikan isu keselamatan negara untuk kepentingan diri sendiri dan meraih perhatian masyarakat.

Katanya, isu membabitkan keselamatan bukan satu permainan politik yang boleh digembar-gemburkan untuk meraih perhatian kerana ia berhubung kait dengan kesejahteraan negara.

“Sebagai seorang ahli politik, mereka sepatutnya sedia maklum isu yang boleh digembar-gemburkan atau sebaliknya terutama pendedahan yang dilakukan di parlimen kerana banyak faktor perlu diambil kira." -tamat-

SEKADAR SELINGAN. Jangan lupa bahawa ahli UMNO dan Biro tatanegara sentiasa menjual cerita bahawa PKR, DAP dan Anwar merupakan ejen Zionis dan ejen yahudi. Bukankah tindakan UMNO ini jua merupakan suatu tindakan mempermainkan isu keselamatan negara demi populariti politik murahan? Bukankah tindakan Musa Hassan sekiranya memberi amaran hanya kepada Anwar dan Pakatan kelihatan berat sebelah? Logiknya, amaran Musa Hassan kepada semua. Justeru, besarlah harapan kita agar polis Malaysia menjadi bebas dan neutral, dan berkhidmat demi rakyat dan bukan menjadi barua atau tali barut UMNO.

Apa-pun , kita doakan agar Allah beri hidayah pada Musa Hassan dan pada polis Malaysia. Wassalam

Tiada ulasan: