"Ya Tuhanku ampunilah aku, rahmatilah aku,
perbaikilah aku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, pimpinlah aku, afiatkanlah aku dan maafkanlah aku."

As-syahid Mus’ab As-syami meninggalkan 5,500 gambar ‘penyembelihan’ Rabaah

Fb Akhukum Abdul Malik
Gambar: Prihatin Mesir | Perwira Rabaah  As-syahid Mus’ab As-syami meninggalkan 5500 gambar ‘penyembelihan’ Rabaah sebagai warisan sejarah.  Mus’ab seorang pemuda dari wilayah Iskandariah adalah jurugambar  Rassd telah meniggalkan 5500 gambar dokumentasi peristiwa meleraikan perhimpunan aman Medan Rabaah Adawiah di akaun Flickr beliau.  Mus’ab merakam peristiwa sebenar yang berlaku di Rabaah bagaimana pihak tentera dan polis Mesir 'melayan' perhimpunan aman bagaikan pengganas. Beliau juga merakamkan detik-detik tembakan gas pemedih mata, shotgun dan peluru hidup yang menyebabkan hampir 2000 orang syahid.  Link dokumentasi gambar beliau : http://www.flickr.com/photos/mosaaberising   Sumber : http://fj-p.com/article.php?id=80112  #prihatinmesir
As-syahid Mus’ab As-syami meninggalkan 5500 gambar ‘penyembelihan’ Rabaah sebagai warisan sejarah. Mus’ab seorang pemuda dari wilayah Iskandariah adalah jurugambar Rassd telah meniggalkan 5500 gambar dokumentasi peristiwa meleraikan perhimpunan aman Medan Rabaah Adawiah di akaun Flickr beliau. Mus’ab merakam peristiwa sebenar yang berlaku di Rabaah bagaimana pihak tentera dan polis Mesir 'melayan' perhimpunan aman bagaikan pengganas. Beliau juga merakamkan detik-detik tembakan gas pemedih mata, shotgun dan peluru hidup yang menyebabkan hampir 2000 orang syahid. Link dokumentasi gambar beliau : http://www.flickr.com/photos/mosaaberising Sumber : http://fj-p.com/article.php?id=80112 #prihatinmesir

As-syahid Mus’ab As-syami meninggalkan 5,500 gambar ‘penyembelihan’ Rabaah sebagai warisan sejarah. Semoga Allah merahmati As-Syahid dan gambarnya akan dikenang sebagai pusaka berharga buat generasi akan datang.

Prihatin Mesir | Perwira Rabaah

As-syahid Mus’ab As-syami meninggalkan 5500 gambar ‘penyembelihan’ Rabaah sebagai warisan sejarah.

Mus’ab seorang pemuda dari wilayah Iskandariah adalah jurugambar Rassd telah meniggalkan 5500 gambar dokumentasi peristiwa meleraikan perhimpunan aman Medan Rabaah Adawiah di akaun Flickr beliau.

Mus’ab merakam peristiwa sebenar yang berlaku di Rabaah bagaimana pihak tentera dan polis Mesir 'melayan' perhimpunan aman bagaikan pengganas. Beliau juga merakamkan detik-detik tembakan gas pemedih mata, shotgun dan peluru hidup yang menyebabkan hampir 2000 orang syahid.

Link dokumentasi gambar beliau : http://www.flickr.com/photos/mosaaberising


#prihatinmesir

Tiada ulasan: