"Ya Tuhanku ampunilah aku, rahmatilah aku,
perbaikilah aku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, pimpinlah aku, afiatkanlah aku dan maafkanlah aku."

Syafiee Tee berkucupan dengan 'wanita jadian'

Zaara Talita

am@hmetro.com.my

GAMBAR Syafitee di media sosial

Kuala Lumpur: Nama anak penceramah terkenal Profesor Dr Mohd Ridhuan Tee Abdullah menjadi tular di media sosial apabila tersebarnya video berkucupan di media sosial.

Lebih hangat, apabila ada pihak yang mendakwa individu yang menjalinkan hubungan dengan Syafi Tee bukanlah wanita 'asli'.

Malah, individu itu turut menunjukkan tangkap layar akaun Instagram 'wanita' itu yang mendakwa dirinya bukanlah seorang wanita tulen.

Usaha Harian Metro untuk mendapatkan Syafi Tee gagal kerana tidak membalas pesanan Whatsapp dan menutup telefon bimbit tidak lama kemudian. 

Terdahulu, sebuah video berdurasi 26 saat, memaparkan seorang individu berpelukan dengan 'wanita' dan kemudian mengucupnya di bibir. 

Malah, menerusi rakaman tersebut, video aksi mesra mereka itu dimuat naik dari akaun Instagram wanita tersebut dengan kapsyen 'my memory syafitee'.

Sebelum ini, Syafi juga pernah terpalit dengan kontroversi apabila video dia sedang berpelukan dengan seorang wanita menjadi tular pada tahun lalu.

Harian Metro turut melaporkan, penceramah bebas, Prof Dr Mohd Ridhuan Tee Abdullah menegaskan akan terus bersuara bagi menjalankan tugas menegur dan bersuara pihak yang melakukan kesalahan biarpun anaknyaterpalit dengan kontroversi panas.

Tegasnya, apa yang berlaku, tidak akan menghalangnya untuk meneruskan kehidupan ini. 

Beliau akan terus melaksanakan kewajipan sebagai seorang Muslim, menjalankan tanggungjawab amar makruf nahi mungkar, sama ada secara lisan mahupun tulisan.

Tiada ulasan: