"Ya Tuhanku ampunilah aku, rahmatilah aku,
perbaikilah aku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, pimpinlah aku, afiatkanlah aku dan maafkanlah aku."

Bekas KPN nafi dakwaan dibayar sindiket kelab malam

Faisal Asyraf

Bekas KPN Musa Hassan sebelum ini berkata, beliau mempunyai senarai kelab malam di Kuala Lumpur yang membekalkan dadah kepada pelanggan. (Bernama pic)

PETALING JAYA: Bekas ketua polis negara Musa Hassan menafikan dakwaan bahawa beliau dibayar oleh sindiket tertentu untuk “menyembunyikan” operasi mereka, sekali gus beliau menuntut bukti berhubung dakwaan tersebut.

Akaun media sosial Edisi Siasat mendakwa sindiket “PJ Ming” yang dikatakan mempunyai rangkaian kelab malam membuat bayaran Musa untuk “menyembunyikan” operasinya dengan sebaliknya menonjolkan kelab malam lain yang terbabit dengan kegiatan dadah.

Ia turut mendakwa konco-konco Musa melantik orang tengah untuk merundingkan perjanjian tersebut.

“Jika ini benar, suruhlah polis tangkap PJ Ming. Namakan siapa PR mereka yang jumpa saya agar pihak polis boleh tangkap mereka,” katanya kepada FMT.

Minggu lepas Musa berkata, beliau mempunyai senarai kelab malam di Kuala Lumpur yang membekalkan dadah kepada pelanggan.

Katanya, senarai itu telah diserahkannya kepada Pengarah Jabatan Siasatan Narkotik Bukit Aman Ayob Khan Mydin Pitchay.

“Saya jumpa Ayob selama sejam di Kuala Lumpur tadi. Saya dah serahkan senarai itu semasa pertemuan,” katanya, semalam.

Musa mendakwa ada orang tengah yang menjadi pengantara kelab malam dengan pihak berkuasa untuk melindungi operasi mereka daripada diserbu.

Tiada ulasan: