"Ya Tuhanku ampunilah aku, rahmatilah aku,
perbaikilah aku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, pimpinlah aku, afiatkanlah aku dan maafkanlah aku."

Bekas tentera udara calon PAS di PD

Lu Wei Hoong
PRK PD | PAS mengumumkan akan meletakkan Leftenen Kolonel (B) Mohd Nazari Mokhtar sebagai calon di pilihan raya kecil (PRK) Port Dickson yang akan diadakan 13 Okt depan.

Pengumuman itu dibuat oleh Timbalan Presiden PAS Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man di Port Dickson, Negeri Sembilan malam ini.

Mohd Nazari, 57, pernah berkhidmat dengan Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) selama 28 tahun (1980-2008).

Beliau juga merupakan Yang Di Pertua Pas Kawasan Tenggara di Johor.

Berdasarkan maklumat yang diberikan dalam program itu, Mohd Nazari juga merupakan pengusaha ladang durian Musang King dan pengetua Maahad Tafiz Darul Iman, Bandar Tenggara.
Kelayakan pendidikan beliau adalah Masters in Defence & Strategy Studies dari Universiti Teknologi Di Bangladesh.

Mohd Nazari sebelum ini pernah bertanding di kerusi dewan undangan negeri (DUN) Panti dan Pasir Raja yang terletak di bawah parlimen Tenggara di Johor, masing-masing pada pilihan raya umum (PRU) ke-14 dan PRU ke-13.

Semalam, Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang mengumumkan parti itu akan meletakkan "tokoh yang sepadan" dengan calon PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Kerusi Port Dickson sebelum ini dikosongkan oleh penyandangnya Danyal Balagopal Abdullah, yang juga merupakan bekas tentera. Danyal meletakkan jawatannya bagi memberi laluan kepada Anwar kembali ke parlimen.

Tiada ulasan: