"Ya Tuhanku ampunilah aku, rahmatilah aku,
perbaikilah aku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, pimpinlah aku, afiatkanlah aku dan maafkanlah aku."

RAKYAT SERONOK KERANA TERBELA - MSO

Rakyat dari kalangan netizen nampaknya seronok dan gembira dengan pernyataan dizahirkan oleh Yang diPertuan Agong dan Raja-Raja pada hari ini. Kenyataan dizahirkan oleh baginda dialu-alukan oleh rakyat. 

Nampak rakyat bahagia kerana mereka merasakan terbela setelah sekian setahun lebih merasakan teraniaya dan tertipu di bawah kerajaan PN pimpinan Mahiaddin Md Yassin yang disokong dengan padu oleh Tok Dor Hadi walaupun dari jendela IJN. 

Biarlah kalau Mahiaddin terus jadi perdana menteri (kerana dia muka tak malu), tetapi lakukan, laksanakan tuntutan dan kehendak rakyat seperti mana dizahirkan Agong dan Raja-Raja. Jangan berdalih dan mencari seribu helah yang muluk-muluk. 

Kita rakyat terima sesiapa sahaja jadi perdana menteri asalkan mereka ikhlas dan penuh komitmen dengan rakyat. Rakyat tidak memihak dan taksub kepada sesiapa, cuma apa yang mereka harapkan seorang pemimpin yang ada wawasan, meletakkan kepentingan rakyat dihadapan dan mentadbir penuh kejujuran. Yang tidak ada dosa dengan rakyat. 

Saya rasa apresiasi yang digambarkan rakyat itu sebagai MENJUNJUNG KASIH, berterima kasih kepada Yang diPertuan Agong dan Raja-Raja. Setujukah rakan semua? Trims.

Tiada ulasan: