"Ya Tuhanku ampunilah aku, rahmatilah aku,
perbaikilah aku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, pimpinlah aku, afiatkanlah aku dan maafkanlah aku."

Remaja masuk jarum dalam zakar

KOSMO!

BEIJING – Seorang remaja lelaki berusia 13 tahun dari wilayah Jiangsu memasukkan jarum jahitan  sepanjang 9 sentimeter (sm) ke dalam saluran kencing  dan membiarkannya selama dua minggu, lapor laman Suara.com semalam.

Dia berbuat demikian kerana didorong oleh perasaan ‘ingin tahu’.

Selepas mengadu organnya itu terasa sakit dan air kencingnya berdarah, ibu dan bapa remaja itu kemudian membawanya ke sebuah hospital di Nanjing.

Selepas melakukan ujian imbasan sinar X, doktor kemudian menemui jarum tersebut di dalam saluran kencingnya. Remaja itu kemudian mengaku sengaja berbuat begitu kerana rasa ingin tahu.

Doktor kemudian mengeluarkan jarum tersebut menerusi satu pembedahan yang memakan masa selama lebih satu jam.

“Remaja itu datang ke sini kerana tidak tahan sakit. Kami kemudian menemui jarum yang sangat panjang di dalam salur kencingnya,” kata doktor yang merawat remaja itu, Guo Yunfei.

Tidak mahu perkara sama berulang, doktor kemudian mengingatkan remaja itu bahawa memasukkan benda ke dalam saluran kencing adalah satu tindakan berbahaya kerana benda asing boleh menyebabkan jangkitan dan pendarahan pada saluran tersebut.

Beliau turut menegaskan perlunya pendidikan seksual yang lengkap untuk kanak-kanak dan remaja di China memandangkan kajian menunjukkan bahawa golongan itu mempunyai kefahaman asas yang kurang tentang kesihatan reproduktif dan perkembangan fizikal yang berlaku ketika usia remaja. – AGENSI 

Tiada ulasan: