"Ya Tuhanku ampunilah aku, rahmatilah aku,
perbaikilah aku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, pimpinlah aku, afiatkanlah aku dan maafkanlah aku."

Bertatu kalimah Bismillahir Rahmanir Raheem, apakah individu India ini sengaja buat provokasi agama?

NASUHA RAHMAN

Bertatu kalimah Bismillahir Rahmanir Raheem, apakah individu lelaki India ini sengaja buat proovokasi agama, soal pendakwah Firdaus Wong Wai Hong.

Firdaus berkata, individu ini bertatu apa sekalipun, itu bukan urusannya tetapi apabila individu ini membuat tatu tertera kalimah Bismillahir Rahmanir Raheem ke media sosial seolah-olah berbangga mempertontonkan kepada umum.

“Apakah individu ini sengaja membuat provokasi agama atau dia tidak tahu tatunya itu mempunyai kalimah suci bagi orang Islam?”

“Adalah menjadi hak seseorang individu bukan Muslim untuk bertatu jikalau dia mahu selagi tidak bercanggah dengan undang-undang negara namun mengapa kalimah Bismillahir Rahmanir Raheem menjadi pilihan individu tersebut?,” soalnya lagi.

Persoalan itu dilontarkan pendakwah bebas, Firdaus Wong Wai Hung di Facebook beliau semalam berserta kepingan gambar susuk tubuh seorang lelaki dimuat naik yang didakwa berbangsa India.

Bertatu kalimah Bismillahir Rahmanir Raheem, apakah individu India ini sengaja buat provokasi agama?

Bertatu kalimah Bismillahir Rahmanir Raheem, apakah individu India ini sengaja buat provokasi agama?

Beliau berkongsikan gambar lelaki itu mempunyai tatu berbentuk singa yang mengandungi kalimah Bismillahir Rahmanir Raheem.

Beliau berkata, isunya bukan individu berbangsa India tersebut bertatu kerana itu adalah hak peribadi lelaki itu tetapi beliau dihimpit dengan dua persoalan berkenaan tindakan individu itu yang didakwa bekerja di sebuah syarikat penerbangan di Malaysia;.

Dua persoalan tersebut iaitu;

Kenapa mesti dia & artis tatu itu membuat tatu berbentuk singa yang mengandungi kalimah Bismillahir Rahmanir Raheem?

Apa niat individu ini memuat naik gambarnya bertatukan singa yang mempunyai kalimah Islamik ke media sosial? Adakah dia ingin menunjukkan kecantikan seni tatu di badannya semata-mata atau ingin melakukan provokasi sedangkan beliau sedia maklum sensitiviti agama di Malaysia.

Beliau juga mengharapkan semoga pihak berkuasa mengambil tindakan sewajarnya ke atas individu tersebut bagi menjaga keharmonian dan keamanan Malaysia yang berbilang agama dan bangsa.

Tiada ulasan: