"Ya Tuhanku ampunilah aku, rahmatilah aku,
perbaikilah aku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, pimpinlah aku, afiatkanlah aku dan maafkanlah aku."

Wanita hamil dicekup berkhalwat dengan 3 lelaki (Gambar)


Alor Setar – Wanita sarat mengandung sembilan bulan dicekup berkhalwat dengan tiga lelaki dalam sebuah bilik hotel bajet di Jalan Lencong Barat di sini, malam tadi.

Wanita berusia 26 tahun itu hamil anak keenam, dipercayai hasil hubungan sulit dengan seorang lelaki berusia 32 tahun yang turut ditahan. Difahamkan anak wanita itu yang berusia antara dua hingga 12 tahun ditinggalkan dalam jagaan keluarga angkat.

Suaminya dikatakan meninggal dunia dalam kemalangan jalan raya di Langkawi pada 2012 dan berkenalan dengan lelaki berkenaan tahun lalu, ketika bekerja di kedai pakaian di bandar raya ini.

Penolong Pengarah Operasi Bahagian Penguat kuasa Undang-undang Jabatan Agama Islam Kedah (JAIK), Syeikh Mohd Rasydan A Rahman, berkata mereka ditahan dalam serbuan di hotel bajet itu pada 12.30 tengah malam, berdasarkan pemeriksaan pada buku daftar masuk hotel itu.

Menurutnya, mereka yang ditahan dibawa ke Balai Polis Alor Setar untuk dibuat laporan tangkap sebelum ke pejabat agama daerah untuk diambil keterangan dan dibebaskan dengan jaminan keluarga.

“Kes disiasat mengikut Seksyen 25 Enakmen Kesalahan Jenayah Syariah Kedah 2014 kerana disyaki berkhalwat yang sabit kesalahan boleh didenda tidak lebih RM3,000 atau dua tahun penjara atau kedua-duanya.” katanya.
-hmetro

Tiada ulasan: