"Ya Tuhanku ampunilah aku, rahmatilah aku,
perbaikilah aku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, pimpinlah aku, afiatkanlah aku dan maafkanlah aku."

‘Gocoh’ kerana rakam pertengkaran suami isteri, 14 individu ditahan

FMT Reporters

Ketua Polis Daerah Sentul Beh Eng Lai berkata, semua suspek berusia 20 hingga 54 tahun, dengan 11 daripada mereka mempunyai rekod jenayah lampau.

PETALING JAYA: Seramai 14 individu ditahan lewat malam tadi ekoran pergaduhan yang tercetus di PPR Batu Muda, Jinjang, Kuala Lumpur.

Siasatan awal mendapati pergaduhan tercetus susulan tindakan sekumpulan lelaki merakam video pertengkaran antara sepasang suami isteri yang tinggal di PPR tersebut, menurut Ketua Polis Daerah Sentul Beh Eng Lai.

“Perakaman video itu disedari (suami) dan (dia) bertindak menegur perbuatan kumpulan lelaki tersebut, namun berakhir dengan persengketaan, pengeluaran kata-kata kesat, adegan tolak menolak dan pergelutan,” kata beliau dalam kenyataan hari ini.

Semua suspek ditahan berusia 20 hingga 54 tahun, dengan 11 daripada mereka mempunyai rekod jenayah lampau, kata Beh.

Tambahnya, permohonan reman ke atas semua suspek dibuat hari ini, dan empat suspek dikenakan perintah reman sehari, manakala selebihnya selama tiga hari.

Kes disiasat bawah Seksyen 148 Kanun Keseksaan kerana merusuh menggunakan senjata.

Beh turut menyeru orang ramai yang mempunyai sebarang maklumat berhubung kejadian agar menghubungi Bilik Gerakan IPD Sentul di talian 03-40482206.

Tiada ulasan: