"Ya Tuhanku ampunilah aku, rahmatilah aku,
perbaikilah aku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, pimpinlah aku, afiatkanlah aku dan maafkanlah aku."

Zahid jumpa 40 ADUN Johor dalam pertemuan tertutup

FMT Reporters

PETALING JAYA: Presiden Umno, Ahmad Zahid Hamidi dilapor mengadakan pertemuan tertutup bersama semua 40 ADUN Johor hari ini.

Harian Metro melaporkan pertemuan itu diadakan di kediaman rasmi Menteri Besar, Onn Hafiz Ghazi di Saujana, Johor Bahru bermula 9 malam tadi.

Difahamkan, semua pemimpin utama Umno Johor, selain 40 ADUN berada di sana sejak 8 malam tadi.

Kenderaan rasmi Zahid dilihat memasuki pekarangan kediaman rasmi menteri besar Johor itu Menteri pada 8.16 malam tadi.

Naib Presiden Umno, Mohamed Khaled Nordin, Setiausaha Agung Umno, Ahmad Maslan dan Ketua Umno negeri, Hasni Mohammad juga dijadualkan hadir pertemuan itu.

Menurut sumber Umno Johor dipetik akhbar itu, agenda utama pertemuan itu bagi membincangkan pembahagian tugas jentera negeri menghadapi pilihan raya umum ke-15 (PRU15) yang dijangka diadakan tidak lama lagi.

Katanya, presiden juga dijangka mengingatkan 40 ADUN yang memenangi pilihan raya negeri Johor supaya tidak selesa dan terus meningkatkan perkhidmatan mereka.

“Ia berikutan PRU15 adalah padang permainan lebih besar, dengan segala isu tidak dijangka akan menjadi peluru berbahaya.”

Jumaat lalu, Majlis Kerja Tertinggi (MKT) Umno memutuskan PRU15 akan diadakan tahun ini dan perdana menteri akan mempersembahkan cadangan tarikh pembubaran Parlimen kepada Yang di-Pertuan Agong selaras Perkara 40(1) Perlembagaan Persekutuan.

Tiada ulasan: