"Ya Tuhanku ampunilah aku, rahmatilah aku,
perbaikilah aku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, pimpinlah aku, afiatkanlah aku dan maafkanlah aku."

Warga sekolah gempar, ‘bom’ dilontar ke tingkap bilik kaunseling

Bernama
KOTA BHARU: Cermin tingkap bilik kaunseling sebuah sekolah menengah berhampiran Jalan Pantai Cahaya Bulan rosak selepas dipercayai dilempar bahan letupan dibuat menggunakan mercun bola oleh pihak tidak bertanggungjawab hari ini.

Dalam kejadian jam 11.00 pagi itu, bahan letupan itu dilontar dari luar pagar sekolah ke dalam bilik tersebut dan ketika ketika kejadian dipercayai hanya terdapat seorang guru dalam bilik berkenaan namun beliau tidak cedera.

Seorang guru, yang namanya tidak mahu disiarkan, berkata kejadian itu berlaku ketika sesi pembelajaran dan warga sekolah itu digemparkan dengan bunyi letupan kuat tersebut.

Beliau berkata sebaik terdengar letupan itu beberapa guru terus ke lokasi kejadian dan terkejut melihat cermin tingkap bilik itu pecah.

“Turut kelihatan, beberapa serpihan dipercayai mercun bola. Kami tidak pasti siapa yang melakukan perbuatan itu dan percaya ia dibaling dari luar pagar sekolah yang terletak kira-kira 10 meter dari bilik berkenaan,” katanya.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Kota Bharu, ACP Ismail Mat Sidik, ketika dihubungi, mengesahkan kejadian itu dan sepasukan anggota polis sudah dihantar ke lokasi kejadian untuk melakukan siasatan.

Tiada ulasan: