"Ya Tuhanku ampunilah aku, rahmatilah aku,
perbaikilah aku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, pimpinlah aku, afiatkanlah aku dan maafkanlah aku."

Polis tangkap penyanyi popular liat bayar ansuran TV

KOSMO!
KINGSTON ditangkap selepas polis menyerbu rumah agamnya di Florida. - Foto Getty/ WSVN Composite
WASHINGTON – Penyanyi  terkenal Amerika Syarikat (AS), Sean Kingston ditangkap beberapa jam selepas polis menyerbu rumah agamnya di negeri Florida, lapor Perbadanan Penyiaran Britain (BBC) kelmarin.

Kingston yang popular dengan lagu Beautiful Girls, ditahan kerana tidak membayar baki harga sebuah televisyen gergasi dan sistem audio yang dibelinya.

Dia ditangkap di Fort Irwin, selatan California atas tuduhan menipu dan mencuri, kata polis.

Dalam satu kenyataan di laman sosial selepas kejadian, Kingston berkata, dia berada dalam keadaan baik dan peguamnya sedang mengendalikan kes tersebut.

Polis menyerbu rumah agam Sean Kingston atau nama sebenarnya,  Kisean Anderson dekat Fort Lauderdale, Florida minggu ini. Nama Kingston berada dalam dalam rekod mahkamah sejak Februari lalu.

Ia berikutan syarikat yang menjual televisyen gergasi dan sistem audio itu menuduh Kingston tidak membayar sepenuhnya untuk barangan tersebut.

Polis turut menahan ibu penyanyi itu.

“Sebagai sebahagian daripada proses siasatan, kami menahan seorang wanita dewasa, Janice Turner (ibu Kingston) atas tuduhan menipu dan mencuri. Siasatan kes ini masih berjalan,” kata peiabat Syerif  daerah Broward County dalam satu kenyataan. – AGENSI

Tiada ulasan: