"Ya Tuhanku ampunilah aku, rahmatilah aku,
perbaikilah aku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, pimpinlah aku, afiatkanlah aku dan maafkanlah aku."

5 pesakit Covid-19 bergaduh, seorang maut ditikam pemutar skru

Malaysiakini 

Salah faham membabitkan lima pekerja warga asing membawa kepada pertengkaran dengan salah seorang daripada mereka mati akibat ditikam semalam.

Dalam pergaduhan tercetus di kawasan tapak pembinaan di Bandar Perindustrian Mahkota, Banting kira-kira jam 9 malam itu juga dua yang lain turut mengalami kecederaan pada perut.

Ketua Polis Daerah Kuala Langat Supt Azizan Tukiman berkata kelima-lima individu terbabit adalah sebahagian daripada kira-kira 30 pekerja yang dikuarantin di kawasan tidak jauh dari kongsi tapak pembinaan itu selepas disahkan positif Covid-19 pada 26 Apr lalu.

Katanya lima warga Bangladesh membabitkan mangsa dan dua rakannya yang bergaduh dengan dua lelaki lain.

"Siasatan mendapati punca pergaduhan ialah suspek mengeluarkan barang-barang kepunyaan si mati dari rumah kongsi tanpa kebenaran.

"Ia menyebabkan kemarahan si mati dan kemudian berlaku pertengkaran serta pergelutan antara mereka.

"Suspek kemudian mengambil sebatang pemutar skru driver lalu menikam dada si mati dan ia dipercayai mengenai jantung mangsa menyebabkan lelaki berusia 44 tahun itu meninggal di tempat kejadian," katanya.

Azizan berkata dua rakan mangsa juga ditikam menggunakan pemutar skru sama dan ia mencerakan perut mereka. Suspek itu kemudian melarikan diri.

Walapun begitu katanya suspek berjaya dikesan dan ditahan polis di sebuah kawasan berhampiran Taman Manggis Jaya kira-kira jam 3.30 pagi tadi.

Katanya kedua-dua suspek berusia 40-an dan disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan iaitu membabitkan kesalahan membunuh.

Tiada ulasan: