"Ya Tuhanku ampunilah aku, rahmatilah aku,
perbaikilah aku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, pimpinlah aku, afiatkanlah aku dan maafkanlah aku."

Lelaki tembak bekas teman wanita kerana enggan sambung cinta

AGENSI
 
BANGKOK: Gara-gara enggan meneruskan hubungan cinta yang terputus, seorang lelaki sanggup menembak bekas teman wanitanya di dalam satu kejadian di wilayah Nakhon Pathom, tengah Thailand.    

Lapor portal Thaiger, Anuthida, 27, ditembak di bahagian kepala, tangan dan kaki dengan menggunakan pistol berkaliber 38 oleh suspek dikenali sebagai Somphrong yang berusia 52 tahun.

Menurut pegawai balai polis Kamphaeng Saen, pihaknya menerima panggilan kecemasan mengenai kejadian tembakan berlaku di sebuah rumah di daerah Sa Si Mum.   

 Jelasnya, ketika pasukan polis tiba di tempat kejadian, bilik tidur dalam rumah itu berlumuran darah, manakala Anuthida sudah dibawa ke Hospital Kamphaeng Saen.

Sementara itu, saudara mangsa, Pawanrat memberitahu polis bahawa kira-kira lima orang menginap di rumah berkenaan.

Katanya, ketika kejadian, teman lelaki Anuthida datang ke rumah mereka pada awal pagi tanpa diundang dan mereka bertengkar selama beberapa jam.

“Somphrong cuba mengambil hati Anuthida, namun dia enggan kembali kepadanya. Mangsa kemudian menyuruh Somphrong keluar tetapi lelaki itu tidak berbuat demikian.
-Utusanonline

“Anuthida masuk ke bilik tidur untuk mengelak Somphrong, namun dia mengekorinya. Ketika itu, kedengaran bunyi tembakan beberapa kali,” katanya.

Menurut Pawanrat, dia bergegas memasuki bilik itu dan menemukan Anuthida terbaring di atas lantai berlumuran darah dan sukar bernafas.

Jelasnya, Somphrong melarikan diri dengan trak pikap berwarna hitam menghala ke arah daerah Khamphaeng Saen.

Tiada ulasan: