"Ya Tuhanku ampunilah aku, rahmatilah aku,
perbaikilah aku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, pimpinlah aku, afiatkanlah aku dan maafkanlah aku."

Polis cekup dua gadis cantik menari bogel

KOSMO!
Dua gadis dicekup polis kerana dipercayai menari dalam keadaan bogel di media sosial setelah pihak berkuasa di Jakarta Barat melakukan siasatan baru-baru ini. - Foto Instagram/@infocipadujaya

JAKARTA  – Dua wanita muda yang menari tanpa seurat benang dalam aplikasi penstriman Dream Live akhirnya ditangkap polis Jakarta Barat dan mengaku menerima antara 6 juta rupiah (RM1,750) hingga 15 juta rupiah (RM4,376) di media sosial, lapor portal berita RakyatSulsel kelmarin.

Maklumat itu didedahkan Ketua Polis Metro Jakarta Barat, Andri Kurniawan ketika mengesahkan tangkapan kepada pemberita yang mana kedua-dua gadis berkenaan masing-masing berusia 19 tahun dan 29 tahun.

“Daripada hasil siasatan kami, (suspek itu) sudah lebih tiga bulan (melakukan kegiatan tersebut) dengan keuntungan rata-rata diambil daripada setiap kegiatan adalah 6 juta sampai 15 juta (rupiah), mereka membahagi-bahagikan keuntungannya,” kata Andri.

Dua gadis itu ditangkap setelah mereka berbogel dalam aplikasi media sosial tersebut. Polis turut memberkas seorang lelaki berinisial DSP dan berumur 33 tahun yang dipercayai pemilik agensi tempat kedua-dua wanita tersebut bekerja, INFINITY 4EVER. 

Menurut Andri, polis Jakarta Barat menemui dua akaun aplikasi penstriman langsung yang mana suspek melakukan aksi bogel tersebut. Polis menangkap ketiga-tiga suspek secara berasingan. 

Katanya, aksi bogel itu dilakukan melalui aplikasi Dream Live pada 8 Mac lalu. – Agensi

Tiada ulasan: