"Ya Tuhanku ampunilah aku, rahmatilah aku,
perbaikilah aku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, pimpinlah aku, afiatkanlah aku dan maafkanlah aku."

Ronaldo dibaling botol Coca-Cola

Agensi

RONALDO mengelak daripada terkena botol minuman. FOTO Agensi

RONALDO mengelak daripada terkena botol minuman. FOTO Agensi

Budapest: Cristiano Ronaldo dibaling objek ketika meraikan jaringan kedua ketika Portugal menentang Perancis dalam aksi terakhir Kumpulan F Euro 2020.

Insiden itu berlaku ketika dia melompat dan berpusing sebelum terkena cawan air di belakang kepalanya. Ronaldo kemudian berpaling semula ke arah penonton dengan marah untuk meneruskan pesta jaringannya namun selepas itu kelihatan memegang belakang kepalanya.

Petugas keselamatan sebelum itu terpaksa mengawal Ronaldo daripada penceroboh yang memasuki padang dan membaling botol Coca-Cola ke arah wira Portugal itu.

Ia berlaku seminggu selepas legenda Juventus itu mengalihkan dua botol Coca-Cola ketika sidang akhbar dan menggesa dunia minum air kosong.

Tetapi selepas bintang Perancis Paul Pogba mengikut langkah sama apabila mengalihkan botol minuman keras, Uefa memberi amaran akan bertindak ke atas pasukan.

🔝
All-time top international goalscorers:
⚽️
1⃣
0⃣
9⃣
Ali Daei
🇮🇷
⚽️
1⃣
0⃣
9⃣
Cristiano Ronaldo
🇵🇹
#EURO2020
Image

Bekas penyerang Real Madrid dan Manchester United itu kini menyamai rekod penjaring terbanyak antarabangsa sepanjang zaman milik Ali Daei dengan 109 gol.

Hmetro 

Tiada ulasan: