"Ya Tuhanku ampunilah aku, rahmatilah aku,
perbaikilah aku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, pimpinlah aku, afiatkanlah aku dan maafkanlah aku."

Ketua Pemuda PH kritikal akibat Covid-19

FMT Reporters

Shazni Munir Mohd Ithnin kini dalam Kategori 4, iaitu menghidap radang paru-paru dan memerlukan bantuan oksigen. (Gambar Facebook)

PETALING JAYA: Ketua Pemuda Pakatan Harapan (PH), Shazni Munir Mohd Ithnin dilaporkan dalam keadaan kritikal selepas disahkan positif Covid-19 awal minggu ini.

Setiausaha Pemuda Amanah, Asim Abdullah Ainullotfi berkata, Shazni yang juga Ketua Pemuda Amanah kini dalam Kategori 4, iaitu menghidap radang paru-paru dan memerlukan bantuan oksigen.

Katanya, isteri dan anak Shazni yang turut disahkan positif Covid-19 sedang dikuarantin di rumah, sementara menunggu arahan lanjut daripada pihak berkuasa kesihatan.

“Kami mohon doa dan sokongan daripada semua agar kondisi beliau segera pulih. Dalam masa sama, bagi meringankan bantuan keluarga beliau berhadapan ujian ini, mana-mana sahabat yang ingin membantu boleh disalurkan bantuan terus kepada isteri beliau,” katanya dalam catatan Facebook.

Mereka yang mahu membantu keluarga Shazni boleh menyalurkan sumbangan ke akaun bank isteri Shazni 1642 2155 9968 (Maybank).

Isnin lalu, Shazni mengumumkan dirinya positif Covid-19 selepas mengalami demam panas dan sakit di seluruh badan.

Tiada ulasan: