"Ya Tuhanku ampunilah aku, rahmatilah aku,
perbaikilah aku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, pimpinlah aku, afiatkanlah aku dan maafkanlah aku."

‘Amin Idris tak nak campur isu Ebit Lew, Caprice, Nadir tapi…’

ZULQARNAIN ABU HASSAN

KUALA LUMPUR: Pengacara program Islamik terkenal, Amin Idris enggan masuk campur isu perdebatan antara Ustaz Ebit Lew dan Caprice namun dia berpesan terhadap individu yang dikenali ‘ustaz’ tidak mengeruhkan lagi situasi yang sudah berlaku.

Amin menerusi Instagramnya menegur dan menegaskan bahawa ‘ustaz’ tersebut hendaklah menjaga kelakuannya malah mengingatkan kes mahkamah antara Amin bersama individu itu masih belum selesai.

“Saya tak nak campur dalam isu Ebit Lew, Caprice mahupun Nadir An Nuri. Saya doakan kebaikan buat mereka. Namun nasihat saya buat seorang ‘ustaz’, jangan masuk campur boleh? Kes mahkamah awak dengan saya pun tak settle lagi.

“Jaga perangai, apa awak tulis akan jadi against awak di mahkamah nanti. Pihak mahkamah akan melihat sikap dan kelakuan di media sosial. Kalau tak faham, sila rujuk peguam ‘ustaz’. Ikhlas daripada saya yang masih dalam kuarantin, positif Covid-19,” tulisnya.

Menerusi ruangan komen, rata-rata pengikut dan peminat pengacara itu menyifatkan tindakan ‘ustaz’ tersebut tidak lain hanya mahu meraih perhatian orang ramai dan “gila glamor”.

Sementara itu, pelakon dan penyampai radio terkenal, Sharifah Shahirah, berkata, “Kita manusia biasalah, drama… pentas dunia,” komennya.

Tiada ulasan: