"Ya Tuhanku ampunilah aku, rahmatilah aku,
perbaikilah aku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, pimpinlah aku, afiatkanlah aku dan maafkanlah aku."

𝗠𝗲𝗻𝗷𝗮𝘄𝗮𝗯 𝗙𝗶𝘁𝗻𝗮𝗵 𝗱𝗮𝗻 𝗧𝘂𝗱𝘂𝗵𝗮𝗻 𝗧𝗮𝗻 𝗦𝗿𝗶 𝗠𝘂𝗵𝘆𝗶𝗱𝗱𝗶𝗻

𝗠𝗲𝗻𝗷𝗮𝘄𝗮𝗯 𝗙𝗶𝘁𝗻𝗮𝗵 𝗱𝗮𝗻 𝗧𝘂𝗱𝘂𝗵𝗮𝗻 𝗧𝗮𝗻 𝗦𝗿𝗶 𝗠𝘂𝗵𝘆𝗶𝗱𝗱𝗶𝗻

Hari ini Tan Sri Muhyiddin Yassin telah melemparkan fitnah dan tuduhan yang keterlaluan terhadap 𝗣𝗲𝗿𝗱𝗮𝗻𝗮 𝗠𝗲𝗻𝘁𝗲𝗿𝗶 𝗱𝗮𝗻 𝗞𝗲𝗿𝗮𝗷𝗮𝗮𝗻 𝗣𝗲𝗿𝗽𝗮𝗱𝘂𝗮𝗻 𝗶𝗻𝗶 𝘆𝗮𝗻𝗴 𝘁𝗲𝗹𝗮𝗵 𝗱𝗶𝗹𝗮𝗻𝘁𝗶𝗸 𝗱𝗮𝗻 𝗱𝗶𝗯𝗲𝗻𝘁𝘂𝗸 𝗱𝗶 𝗮𝘁𝗮𝘀 𝘁𝗶𝘁𝗮𝗵 𝗻𝗮𝘀𝗶𝗵𝗮𝘁 𝗦𝗲𝗿𝗶 𝗣𝗮𝗱𝘂𝗸𝗮 𝗕𝗮𝗴𝗶𝗻𝗱𝗮 𝗬𝗮𝗻𝗴 𝗱𝗶-𝗣𝗲𝗿𝘁𝘂𝗮𝗻 𝗔𝗴𝗼𝗻𝗴.

Mungkin Tan Sri Muhyiddin lupa, tetapi ini bukan lah Kerajaan Pakatan Harapan di mana Perdana Menteri boleh melantik sesiapa yang dia ingini. Ini adalah sebuah Kerajaan Perpaduan yang dibentuk secara bersama, di mana dasar atau keputusan penting akan dibuat secara musyawarah, termasuk dalam isu pelantikan Jemaah Menteri.

Ini satu perubahan penting bagi mengelak kesilapan yang berlaku dalam setiap pentadbiran sejak 2018, di mana pelantikan Jemaah Menteri seringkali dibuat bukan mengikut saluran pimpinan utama parti. Pada ketika itu, kita saksikan kelompok-kelompok Kartel dalam parti dipersenjatakan (weaponised) lalu mewujudkan keadaan “parti dalam parti” (party in a party) yang akhirnya merosakkan kestabilan politik dalaman parti.

Maka berbeza dengan tiga pentadbiran sebelum ini, dan menginsafi apa yang pernah terjadi, maka YAB Perdana Menteri dan ketua parti dan gabungan di dalam Kerajaan Perpaduan ini telah bersetuju bahawa senarai calon Jemaah Menteri akan ditentukan parti atau gabungan masing-masing.

Sekiranya Tan Sri Muhyiddin tidak berpuas hati, janganlah marah atau melemparkan tohmahan kepada Perdana Menteri, 𝗸𝗲𝗿𝗮𝗻𝗮 𝗯𝘂𝗸𝗮𝗻 𝗣𝗲𝗿𝗱𝗮𝗻𝗮 𝗠𝗲𝗻𝘁𝗲𝗿𝗶 𝘆𝗮𝗻𝗴 𝗺𝗲𝗻𝗮𝗺𝗮𝗸𝗮𝗻 𝗰𝗮𝗹𝗼𝗻-𝗰𝗮𝗹𝗼𝗻 𝗱𝗮𝗿𝗶 𝗽𝗮𝗿𝘁𝗶 𝗮𝘁𝗮𝘂 𝗴𝗮𝗯𝘂𝗻𝗴𝗮𝗻 𝗹𝗮𝗶𝗻.

Penting saya tegaskan komitmen 𝗣𝗲𝗿𝗱𝗮𝗻𝗮 𝗠𝗲𝗻𝘁𝗲𝗿𝗶 𝗯𝗮𝗵𝗮𝘄𝗮 𝗞𝗲𝗿𝗮𝗷𝗮𝗮𝗻 𝗣𝗲𝗿𝗽𝗮𝗱𝘂𝗮𝗻 𝗶𝗻𝗶 𝘁𝗶𝗱𝗮𝗸 𝗮𝗸𝗮𝗻 𝘀𝗲𝗸𝗮𝗹𝗶-𝗸𝗮𝗹𝗶 𝗺𝗲𝗻𝗰𝗮𝗺𝗽𝘂𝗿𝗶 𝘂𝗿𝘂𝘀𝗮𝗻 𝗸𝗲𝗵𝗮𝗸𝗶𝗺𝗮𝗻 𝗱𝗮𝗹𝗮𝗺 𝗺𝗮𝗻𝗮-𝗺𝗮𝗻𝗮 𝗸𝗲𝘀.

Tan Sri Muhyiddin, hentikan lah serangan polemik yang mengeruhkan dan cuba mengelirukan rakyat.

Penting untuk kita ingat bahawa Tan Sri Muhyiddin sendiri punyai banyak isu yang mungkin perlu diteliti dan ditelusuri kelak, termasuk isu 𝟭𝗕𝗲𝘀𝘁𝗮𝗿𝗶𝗡𝗲𝘁 𝗱𝗮𝗻 𝗶𝘀𝘂 𝗱𝗮𝗻𝗮 𝗥𝗠𝟱𝟬𝟬 𝗯𝗶𝗹𝗶𝗼𝗻 𝘆𝗮𝗻𝗴 𝗱𝗶𝗸𝗮𝘁𝗮𝗸𝗮𝗻 𝗱𝗶𝗯𝗲𝗹𝗮𝗻𝗷𝗮𝗸𝗮𝗻 𝘀𝗲𝘄𝗮𝗸𝘁𝘂 𝘁𝗲𝗺𝗽𝗼𝗵 𝗽𝗮𝗻𝗱𝗲𝗺𝗶𝗸.

-FAHMI FADZIL

Menteri Kominukasi Digital

Tiada ulasan: