"Ya Tuhanku ampunilah aku, rahmatilah aku,
perbaikilah aku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, pimpinlah aku, afiatkanlah aku dan maafkanlah aku."

Guru besar ditahan bantu siasatan kes pukul murid

Bernama

JOHOR BAHRU: Polis menahan seorang guru besar bagi membantu siasatan berkaitan kes memukul seorang murid lelaki Tahun 1 sehingga menyebabkan kecederaan, Selasa lalu.

Ketua Polis Johor Bahru Utara, Radin Ramlan Radin Taha, berkata pihaknya menerima laporan daripada lelaki berusia 40 tahun yang merupakan bapa kepada kanak-kanak itu, kira-kira 9.46 pagi.

Beliau berkata, siasatan mendapati mangsa dipercayai dipukul lelaki berumur 48 tahun itu semasa berada di kantin sekolah kira-kira 7.39 pagi, hari sama.

Bertindak atas maklumat, sepasukan polis daripada bahagian siasatan jenayah menahan lelaki tersebut di pekarangan IPD Johor Bahru Utara pada 4.55 petang bagi membantu siasatan.

“Semakan rekod mendapati suspek tidak mempunyai sebarang rekod jenayah lampau dan ujian saringan awal air kencing yang dijalankan juga didapati negatif,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Radin berkata, suspek dibawa ke mahkamah di sini pada Rabu dan direman tiga hari hingga semalam, sebelum dibenarkan bebas dengan jaminan polis.

Katanya, kes disiasat bawah Seksyen 31(1)(a) Akta Kanak-kanak 2001.

Terdahulu, tular hantaran di Facebook yang dimuat naik pemilik akaun ‘Isu Semasa Online’ memaparkan perkongsian mengenai kejadian berserta foto seorang kanak-kanak lelaki cedera.

Tiada ulasan: