"Ya Tuhanku ampunilah aku, rahmatilah aku,
perbaikilah aku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, pimpinlah aku, afiatkanlah aku dan maafkanlah aku."

Empat rumah terbakar di Ampangan, bomba kesan mangsa

NUR SHARIEZA ISMAIL
Kebakaran melibatkan empat buah rumah separuh kekal di belakang UTC Ampangan. Foto Ihsan Bomba.
SEREMBAN – Empat rumah separuh kekal di belakang UTC Ampangan, di sini, musnah hampir 80 peratus dalam kebakaran malam ini.

Jurucakap Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Negeri Sembilan berkata, pihaknya menerima panggilan kecemasan berhubung kejadian itu pada pukul 8.17 malam.

JBPM berkata jentera bomba dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Seremban tiba di lokasi kejadian pada pukul 8.22 malam, kira-kira lima minit selepas menerima panggilan.

“Komander operasi setibanya di lokasi mendapati benar berlaku kebakaran membabitkan empat rumah separuh kekal berkeluasan 72 kaki x 30 kaki yang musnah hampir 80 peratus.

“Kerja-kerja pemadaman sedang dijalankan menggunakan tiga aliran hos. Operasi membabitkan anggota dari BBP Seremban dengan bantuan BBP Ampangan dan BBP Seremban 2,” katanya di sini hari ini.

JBPM berkata, rumah terbabit dilaporkan berpenghuni dan kerja-kerja mencari serta menyelamat sedang dijalankan.

“Operasi pemadaman berjaya dikawal pada pukul 8.40 malam, namun operasi masih diteruskan ketika laporan dikeluarkan.

“Pasukan bomba turut menjalankan kerja-kerja pemeriksaan dan pemadaman sisa kebakaran bagi memastikan tiada lagi punca api yang boleh mencetuskan kebakaran semula,” katanya. – KOSMO! ONLINE

Tiada ulasan: