"Ya Tuhanku ampunilah aku, rahmatilah aku,
perbaikilah aku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, pimpinlah aku, afiatkanlah aku dan maafkanlah aku."

Sabar saudara KJ... tak sampai 6 bulan pun - Zahid

Malaysiakini

Presiden Umno Ahmad Zahid Hamidi menasihatkan Khairy Jamaluddin supaya bersabar kerana pemilihan parti itu bakal diadakan tak lama lagi.

Ia susulan bidasan bekas ketua pemuda Umno itu terhadap Ahmad Zahid berkaitan rundingan untuk menubuhkan kerajaan baru yang sedang berjalan.

"Jawatan dalam parti sesiapa pun boleh bertanding nanti.

"Sabar saudara KJ," kata Zahid ketika membalas hantaran Khairy semalam.

Dalam hantaran itu, Khairy berkata Zahid tiada autoriti moral untuk terlibat dan malah membuat keputusan berhubung rundingan pembentukan kerajaan baru.

"Tunggu pemilihan (Umno) tak sampai enam bulan pun.

"Seluruh perwakilan akar umbi Umno juga sudah tidak sabar mahu mengundi calon pilihan mereka," kata Zahid menjawab kecaman Khairy terhdap beberapa pihak yang mempersoalkan mengapa dia mengkritik presiden Umno itu,

Ketika kempen PRU15, baru-baru ini, Khairy secara terbuka menyatakan hasratnya untuk memimpin Umno satu hari nanti dan menjadi perdana menteri.

Tanpa memberikan garis masa secara jelas, dia berkata harapannya adalah perkara itu tidak akan mengambil masa terlalu lama.

Khairy yang tewas di parlimen Subang, Sabtu lalu, pernah mencabar Zahid sejak 2018 lagi, untuk merebut jawatan nombor satu Umno tetapi kalah.

Tiada ulasan: