"Ya Tuhanku ampunilah aku, rahmatilah aku,
perbaikilah aku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, pimpinlah aku, afiatkanlah aku dan maafkanlah aku."

Terengganu: Mayat wanita dipercayai terjatuh dari jambatan ditemukan

Rosli Ilham
Pasukan penyelamat mengangkat mayat mangsa ditemui lemas hari ini.- Foto NSTP
DUNGUN: Mayat wanita yang dipercayai terjatuh dari jambatan di Bandar Al Muktaffi Billah Shah (AMBS) ditemukan pagi ini.

Ketua Polis Daerah Dungun, Superintendan Nik Ab Halim Nik Mat berkata, mayat Nor Haslini Din, 47, yang mengalami masalah mental ditemukan pasukan penyelamat jam 10.30 pagi.

Menurutnya, mayat ditemukan dalam keadaan terapung dan tersangkut pada ranting pokok.

“Mangsa dilaporkan terjatuh dari jambatan pada ketinggian 45 meter, kira-kira jam 10.30 pagi semalam.

“Pasukan penyelamat yang menyambung operasi pencarian pagi ini akhirnya menemui mayat kira-kira 200 meter dari tempat mangsa dilaporkan terjatuh,” katanya.

Ab Halim berkata, operasi mencari dan menyelamat mangsa disertai 38 anggota daripada pelbagai agensi termasuk penduduk kampung.

“Mayat dibawa ke Bilik Forensik Hospital Dungun untuk proses bedah siasat,” katanya.

Sementara itu, bapa mangsa, Din Zakaria, 77, berkata, dia bersyukur mayat anak bongsunya itu ditemui dan berterima kasih kepada semua pihak yang membantu.

Menurutnya, dia sangat sedih kerana gagal menyelamatkan anaknya yang terjatuh dari jambatan yang terletak kira-kira 100 meter dari rumah itu.

“Saya bergegas bila nampak anak terjatuh dari jambatan itu. Dia terkapai-kapai ketika dihanyutkan arus deras.

“Saya segera menghubungi pihak berkuasa memaklumkan kejadian itu untuk meminta bantuan,” katanya.

Tiada ulasan: