"Ya Tuhanku ampunilah aku, rahmatilah aku,
perbaikilah aku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, pimpinlah aku, afiatkanlah aku dan maafkanlah aku."

IKLAN Hubungi: gigitankerengga@gmail.com


IKLAN TEKS

IKLAN TEKS Cuma RM10 Sahaja Hubungi: gigitankerengga@gmail.com

Politik bodoh PAS

PAS tak hadir sebab ada AMANAH, DAP
Ketidak hadiran pimpinan PAS pada majlis pelancaran Parti Pribumi Bersatu Malaysia (BERSATU) di Stadium Malawati, malam Sabtu lalu kerana adanya Parti Amanah Negara (AMANAH) dan DAP di majlis tersebut.

Justeru, Naib Presiden PAS, Datuk Iskandar Abdul Samad berkata, ketiadaan wakil pimpinan parti itu bukan disebabkan ingin bersengkongkol dengan BN atau sayang kepada Datuk Seri Najib Razak.

Menurut beliau, PAS tidak mempunyai hubungan politik dengan kedua-dua parti tersebut menyebabkan pimpinan sebulat suara mengambil keputusan tidak hadir ke pelancaran BERSATU.

“Kita tidak hadir kerana kebetulan sebahagian kami ada urusan lain, saya dapat tahu Tun M mengatakan PAS seolah-olah hanya berpura-pura melawan Umno dan nak pecah belahkan undi supaya BN menang," jelasnya, memetik laporan Sinar Harian Online.

Ironinya, pucuk pimpinan DAP termasuk Lim Kit Siang dan Lim Guan Eng juga tidak kelihatan pada majlis berkenaan kerana dikatakan sedang menghadiri acara parti di luar Lembah Klang pada malam berkenaan.

Satu-satunya kelibat pemimpin DAP yang hadir hanyalah Naib Presidennya, Teresa Kok selain Datuk Mahfuz Omar yang hadir atas kapasiti peribadi dan tidak mewakili PAS.

Mengulas lanjut, Iskandar berkata, pihaknya kecewa tuduhan dan dakwaan dilempar kepada PAS kerana isu ‘tidak hadir’ tersebut termasuk seolah-olah menghina Tun Dr Mahathir Mohamad dan parti pembangkang keseluruhannya.

“Tun (M) tak patut katakan demikian kerana ahli PAS dah banyak jadi mangsa kezaliman Umno dan BN,” katanya lagi./malaysiakini

Lepas tu jemput pula hadir himpunanan yang dia buat

Atas nama Islam.. PAS menjemput semua parti termasuk AMANAH dan DAP bersama dalam Perhimpunan Raksaska RUU 355 di Dataran Merdeka.. tapi menolak untuk hadir di Pelancaran BERSATU kerana ada AMANAH dan DAP.

Tiada ulasan: