"Ya Tuhanku ampunilah aku, rahmatilah aku,
perbaikilah aku, angkatlah darjatku, berilah aku rezeki, pimpinlah aku, afiatkanlah aku dan maafkanlah aku."

2 jet F16, 1 heli Apache, 1 UAV Israel ditembak Hamas

amkns
SATU UAV, APACHE, KAPAL PERANG DAN DUA F-16 JADI KORBAN ROKET HAMAS - GAZA-(MilNas): Sumber-sumber Palestin menyebutkan, sebuah jet pejuang F-16 Israel jatuh kelmarin (Ahad, 18/11) di Jalur Gaza.
Menurut maklumat pelbagai sumber Palestin, pesawat pejuang Israel itu jatuh di Khan Yunis beberapa saat melakukan serangan bom sebuah rumah milik warga Palestin dan menggugurkan seluruh ahli keluarga di dalam rumah tersebut.

Namun belum ada keterangan lebih lanjut dalam hal ini.

Sebelumnya, sebuah helikopter Apache Israel ditembak jatuh oleh roket muqawama. Brigade Izzuddin Qassam, sayap ketenteraan Hamas juga menembak tiga roket 107 ke arah kapal tempur Israel. Hingga kini tentera Israel belum memberikan keterangan apa-apa.

Dengan demikian Israel telah kehilangan satu pesawat tanpa awak, satu helikopter Apache, dan dua pesawat F-16 dalam serangannya ke Jalur Gaza.

Dapatkan maklumat dan berita terkini di Gaza, Palestin dari NGO Malaysia yang menyalurkan bantuan terus ke Palestin di http://aqsa2gaza3.blogspot.com atau http://www.facebook.com/aqsa.syarif

Moh kita jayakan Misi Bantuan Kecemasan di Gaza dengan menyumbang ke AQSA SYARIF BERHAD di Maybank Islamic 551575004299 atau Bank Islam 12092010034904.

JOM KITA DOA DAN BANTU !

Tiada ulasan: